torstai 17. elokuuta 2017







Auria huivi

Koskaan en ikinä ole niin paljon riistänyt ja laskenut, kuin tässä mallissa. Mallissa ei ollut mitään vikaa. Heidi Alnderin malli oli oikein kaunis ja lankaa oli todella hyvä neuloa, mutta kun joskus ei joku asia mene jakeluun sitten millään.
Piti ottaa huivi tekele Poriin lomareissulle mukaan ja kysyä "Pääneulojalta" ( mee Äiti) mikä täsä ny oikee mättää? Onneks on tota asiantuntijuutta lähipiirissä ja kokemusta. Sieltähän ne virheet löyty heti ja siksi pitsi ei mennyt kohdilleen.
Ihastuin Heidi Alanderin malleihin tämän huivin myötä, koska aloin etsimään matolaatikosta lisää Heidin malleja ja olihan siellä vaikka mitä kaunista. Hinku uuden huivi tekeleen aloittamiseen on siis tietysti niin kova, että sormia syhyy. Tietäs vaan mitä sitten aloittais, kun niitä malleja on niin paljon. Tilannettahan ei mitenkään auta se, että iltasaduksi peiton alla selaa sitä pienempää matolaatikkoo ja pyörittää kaikki mahdolliset ohje sivut läpi. Siellähän niitä on enten tenten teelika mentten.
Aika pulahan tässä on iskeny että voisi kaikki haaveet toteuttaa.
Päiväuneni on se päivä, kun vain istun korituolissa ulkona tai rokokoo soffamme nurkassa ja saan neuloa ihan koko päivän. Joku eli Mika tekee ruuat ja hoitaa huushollin ja mina senkun vain nautin neulomisesta.
No sitä päivää saadaan varmasti odottaa.
Vielä Auria huivista. En koskaan aiemmin viimeistellyt mitään niin "viimesen päälle" kuin tämän huivin. Kyllä se sitten kannattikin lopputulos on mielestäni oikein hyvä.
Nyt uupuu enää huivi neula. Mistähän sellaisen saisi?...
Pakko vielä kertoa, että tuo vanha pyörä kuvissa on minun Hellin Mummuni pyörä. Perintö kalu siis. Sillä oli muuten hyvä polkea ja olisi varmasti vieläkin. Nyt se toimii koristeena. Eikö jokaiseen maalaismiljööseen kuulu yksi puoli ruastunu polku pyörä johonki nurkalle nojaileen.
Voi kuinka monet reissut Mummu tekikään pyörällä Ulasoori tiäpäähä. Mummu meni siitä aina linkkarilla kaupunkii ostoksille ja me saatiin mun siskon kanssa aina tuliaisii kiiltokuvia, paperinukkeja, ojalan lihapiirakkaa, suklaanappei jne...
Ihana Mummu.
Mummu olisi varmasti pitänyt huivistani.


Auria huivin malli löytyy täältä:
http://www.ravelry.com/patterns/library/auri-2













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti